Region / Svijet - Srbija
Raičević raznijet uvoznim vojnim eksplozivom?
25. jun 2012.

eksplozija23OKBoško Raičević (42), brat od tetke kontroverznog biznismena Andrije Draškovića, raznijet je plastičnim eksplozivom C-4, za koji se pretpostavlja da potiče iz Hrvatske, piše Blic.

Kako za Blic objašnjava izvor blizak istrazi, ovaj eksploziv velike razorne moći koji se koristi u vojne svrhe i koji nije dostupan u slobodnoj prodaji u Srbiju je vjerovatno stigao iz Hrvatske, a preko Crne Gore.

- Izvjesna količina plastičnog eksploziva koji je prije oko godinu dana transportovan iz Hrvatske u Italiju završila je i u crnogorskom podzemlju. Prema prvim indicijama, vjeruje se da je Raičević usmrćen baš ovim eksplozivom, ali tačno porijeklo biće poznato tek kada budu stigli rezultati analize pronađene materije - kaže izvor našeg lista.

Raičević je protekle nedjelje poginuo vozeći svoj automobil „sitroen C4“ na uglu ulica Tadeuša Košćuška i Cara Dušana u centru Beograda. On je ubijen tako što je atentator, posmatrajući iz neposredne udaljenosti, daljinskim upravljačem aktivirao eksploziv koji je prethodnog dana postavio ispod njegovog automobila.

- Ispod automobila se nalazilo skoro kilogram plastičnog eksploziva obogaćenog fosforom radi bolje zapaljivosti - objašnjava naš sagovornik.

Ime Boška Raičevića se u posljednje vrijeme uopšte nije javljalo u istragama koje su sprovođene u vezi sa kriminalnim grupama.

- Iako se ovih dana ubistvo Boška Raičevića dovodi u vezu sa rakovičkim klanom i Nebojšom Stojkovićem Stojketom, s crnogorskim podzemljem, ali i saradnicima Luke Bojovića iz zemunskog klana, koji je bio u sukobu sa Andrijom Draškovićem, posljednje istrage nigdje nijesu nailazile na Raičevića. Sve što se o njemu znalo jeste to da je rođak Andrije Draškovića - govori sagovornik Blica upućen u istragu.

Kako govore prijatelji ubijenog Raičevića, njegova smrt vjerovatno nema veze sa kriminalnim poslovima pošto on nikada nije posjedovao imovinu koja je bila veća od imovine prosječnog građanina i imao je samo stan na Dorćolu i automobil u kojem je stradao.

 

Komentari (2)
  • vasko  - Iz HR preko CG, ma nemoj.
    A što ne direktno iz HR u SRB?
  • anonimni  - C-4
    da baš, pisalo je na njemu MADE IN CROATIA , koje gluposti .....
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.