Radulović: Ova turistička sezona će biti bolja od prošle

31radulovicok
P
rema podacima Monstata objavljenim prije svega dva dana, crnogorska ekonomija je pala u četvrtom kvartalu prošle godine 0,3 odsto, drugo tromjesečje uzastopno, što znači da je u recesiji. Ekonomski analitičari predviđaju da bi oporavak ekonomije mogla da donese predstojeća turistička sezona. Iz Crnogorskog turističkog udruženja stižu ohrabrujuće vijesti- ugostitelji očekuju više nego dobru turističku sezonu, veći broj gostiju, a prihode veće - čak 15 odsto. Predsjednik CTU Žarko Radulović kazao je za radio Antena M da će ova godina po prihodima biti bolja od prošle.

Objavljeno: 31. 03. 2013 - 13:07 Promjenite veličinu teksta: A A A
Radulovic: Ova turisticka sezona ce biti bolja od prosle


„Ova godina je predvidljiva i već sad je jasno da će biti bolja nego prošla. Po interesovanju, po već ostvarenim kontaktima, ugovorima, ova godina će sigurno da bude bolja nego prošla i još jedna karakteristika -ova sezona će biti značajno duža nego prošla. Mi smo u budžetu predvidjeli nekih 15odsto više, što znači da ćemo preskočiti rezultat  iz 2008.“

Uspješnu sezonu očekuju i u Ministarstvu održivog razvoja i turizma:

„Govoreći u ciframa u 2010. očekujemo oko 10 miliona ostvarenih noćenja i milion i 500hiljada turista. U prethodnoj godini smo prihodovali oko 700 hiljada, u ovoj godini očekujemo takođe rast  a optimizam baziramo na činjenici da smo svrstani u 5 najbrže rastućih turističkih destinacija u svijetu, i da su prihodi posljednjih nekoliko godina u konstantnom rastu, na primjer prošle godine 3,5 odsto", kazao je portparol Ministarstva Nebojša Racković.

Prema očekivanjima najveći broj gostiju će biti iz Rusije, potom Srbije, a očekuje se i povećanje broja turista iz Evropske unije. Na pitanje da li čemo spremno dočekati turiste racković je kazao:

„Za ovogodišnju turističku sezonu pripremili smo kvalitetnu ponudu, ne samo za vrijeme trajanja ljetnjih mjeseci već i van sezone. Putna infrastruktura u svim predjelima je poboljšana, takođe se proširuju šetališta u primorskim gradovima, a predviđene su brojne cjenovne i druge povoljnosti za turiste.“

foto: cgekonomist.com

Komentari: 0

Novi komentar