Radulović-Mekgurk: Crna Gora ostaje snažno posvećena razvoju turizma

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se danas sa Geradom Mekgurkom, regionalnim konzularnim direktorom za Evropsku južnu mrežu u Vladi Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.
Objavljeno: 21. 04. 2017 - 15:39 Promjenite veličinu teksta: A A A
Radulovic-Mekgurk: Crna Gora ostaje snazno posvecena razvoju turizma

Konzularni direktor Mekgurk izrazio je zahvalnost ministru Raduloviću na izdvojenom vremenu kao i interesovanje za namjere i planove Vlade u pogledu turizma i održivog razvoja te o stanju investicionog ambijenta u Crnoj Gori.

Ministar Radulović naveo je da postoje namjere za diferenciranje turističkog proizvoda te da je angažovan određen broj stranih kompanija koje se bave ovim pitanjem, i izrazio nadu da će ova tematika privući i britanske. Govoreći o aktuelnim investicionim projektima u turizmu, on je izrazio zadovoljstvo odvijanjem njihove realizacije te izdvojio Porto Montenegro i Portonovi kao uspješne primjere. Takođe, naveo je da Vlada ostaje posvećena daljem razvoju središnjeg dijela obale, što uključuje izgradnju pratećih sadržaja u postojećim kapacitetima. Navedeno će, prema njegovim riječima, doprinijeti postizanju bolje popunjenosti hotelskih kapaciteta kao i ostvarivanju krajnjeg cilja a to je produženje turističke sezone. Ministar je Mekgurka informisao o intenzivnim aktivnostima koje se sprovode i na polju unapređenja zimskog turizma te dodao da je izrađen Prostorni plan posebne namjene za prostor Bjelasice i Komova, kojim je, između ostalog, predviđeno povezivanje planinskih vrhova žičarama a što bi rezultiralo stvaranjem jednog od najvećih ski-centara u regionu. Snažnijoj povezanosti juga i sjevera naše zemlje doprinijeće i izgradnja autoputa Bar-Boljare, naveo je on.

Takođe, prilikom susreta ministar Radulović je sagovornika upoznao sa studijom koja se bavi pitanjem avio-povezanosti naše zemlje, a na čijoj izradi je angažovana Svjetska banka. Kako je naveo, strateški cilj Vlade jeste postizanje vidljivosti Crne Gore na međunarodnoj turističkoj mapi uz očekivanje da će se u narednom periodu ostvariti povezanost sa 60-70 zemalja dnevno, na cjelogodišnjem nivou.     

Komentari: 0

Novi komentar