Vlada objavila spisak poreskih obveznika koji žele da plate poreski dug svojom imovinom

poreskidugslajd
D
eset crnogorskih poreskih obveznika sa poreskim dugom, prijavilo se Poreskoj upravi za prebijanje duga, kako bi svoje neplaćene poreske obaveze izmirili- imovinom.

Objavljeno: 05. 08. 2013 - 03:26 Promjenite veličinu teksta: A A A
Vlada objavila spisak poreskih obveznika koji zele da plate poreski dug svojom imovinom

Kako se navodi u Informaciji dostavljenoj Portalu Analitika, a koja je usvojena na prošloj sjednici Vlade, to su preduzeća: Putevi Podgorica, PKB Herceg Novi, Cijevna komerc, Codra, MMK Standard, Montri Igalo, Put Bar i Ibon Nikšić. Od opština za prebijanje duga ovom metodom su se prijavile lokalne samouprave Budve i Ulcinja.

Od deset navedenih preskih obveznika, utvrđeno je da je poreski dug Ibona 243.329 eura, dok kod ostalih poreskih obveznika treba da se dopuni dokumentacija i utvrde precizne cifre.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore donijela je Uredbu o postupku naplate poreskih potraživanja imovinom poreskog obveznika. Ovom Uredbom se predviđa mogućnost plaćanja poreskih obaveza imovinom na kojoj ne postoje tereti. Ova Uredba je stupila na snagu 13. aprila ove godine i poreski obveznici imaju mogućnost da u roku od 60 dana podnesu zahtjev za zaključivanje ugovora o ustupanju imovine državi u cilju izmirivanja svih vrsta poreskih obaveza. Imajući u vidu da je rok bio kratak Vlada je produžila rok do 31.jula ove godine. Poreskim dugom u smislu ove Uredbe smatra se poreski dug koji prelazi 100.000 eura.

Poreski dug u Crnoj Gori, na kraju prošle godine iznosio je 354 miliona eura, što je više od 11 odsto BDP-a. To je najveća stopa poreskog duga u regionu, a svakako i među najvećim u Evropi.

Komentari: 2

05. 08. 2013 - 09:51

Dakle, Pantomarket koji je "kupio" Panto Vučurović će svoj dug od 9,3 miliona za porez platiti imovinom PKB koja je pod hipotekom i na kojoj je teret tužbe pred Ustavnim sudom. Usput Panto je dužan 150 miliona za razne kredite i sva imovina u svim firmama u CG i Srbiji mu je pod hipotekom. Nemojte da se šprdate sa našim razumom, prodajte vi bre njegovu privatnu imovinu do koje je došao trošeći nenamjenski kredite ako hoćete da radite po zakonu. Manjinske akcionare ste i ovako zajedno sa Pantom i dr. Pantima uništili!!!
bato

05. 08. 2013 - 16:27

niko da se zapita ko je dozvolio toliki dug Korumpirani cinovnici Poreske uprave .svaki ima svoje klijente koji su nedodirljivi .pogledajte samo imovinu nacelnika poreskih uprava u gradovima .Da ima pravne drzave ovdje bi trebao reagovati drzavni tuzilac i privesti sve nacelnike poreske uprave u zadnjih 15 godina pa ih pitati po kom osnovu su dopustali ovakvu kradju drzave .Ovdje nije kriv ni Panto ni Anto on je siromah kazu mesar i neciji exponent .krivi smo mi koji dopustamo ovo 20 godina
Novi komentar