Baner
rent a car kotor
Društvo - Tema
Postupi po kleveti
Autor: Mihailo Radojičić   
03. avgust 2012.

708miljoNi prekršajno, godinu dana, ne mogu da kriminogenog Amfilohija privedu na sud ali za jedan dan mogu da presude čovjeku Kadiji bez suda. Grdno su grešni čim ih kleveta i glasine obavezuju na sankcije. Najbolji primjer transformacije laži u paralažu, koja se u CG prima kao istina, ovjerio je beogradski Kurir. U njemu je osvanuo naslov:''Crnogorska kretenčina isterao srpsku decu iz kafane.'' Kad se prvi plotun ispali u istinu onda laž zavodi strahovladu.

Piše: Mihailo RADOJIČIĆ

Ovo što se desilo na Njegušima vlasniku Etno sela ''Kadmi'' je nepravedno i opravdano. Nepravedno: Gost prije nego se izjasnio o jelovniku izrazio je vlastiti nacionalizam ugostitelju-vlasniku i podijelio mu imovinu, („ovde je sve pola-pola, srpsko i crnogorsko..“) ... A 'opravdano; jer je ministar turizma postupio po kleveti (ona je zakonom zaštićena) i sankcionisao vlasnika po novinskoj presudi bez suda i prava na dokaz.

Prvo ga je sankcionisao a onda je pokrenuta istraga i inspekcija. Udes crnogorskog prava na putu za Evropu.

0308cicvaratekstNjeguši, cicvara i tradicija: Ovom udesu, kad epilog već znamo, neophodni su početak i redoslijed u prekršajima.

Pošao sam na Njeguše i postupio kako u novinama piše; tražio sam od posluge – cicvaru. Odgovor je bio: nema je i nikad je nije bilo na Njegušima.

Odatle počinju prekršaji u napadu. Pokušaću da ih objasnim. Njeguši, kad izuzmeš Njegoše, su najpoznatiji po dobrom vazduhu, pršuti i siru. Ariju ne naplaćuju a proizvodi su na prodaju. Skorupa nema i nikad tu nije proizvođen a on je presudna osnova za cicvaru. Cicvara je specijalitet sjevera CG iznad hiljadu metara nadmorske visine, đe je skorup preteržni proizvod. Civara je autentičan crnogorski specijalitet isključivo navedenog područja i niđe u rječnicima i jelovnicima nema''srpske''cicvare...Kao što nema ni - ''crnogorske'' cicvare. Dovoljno je reći cicvara!

Zna se čije je jelo i đe spada. Svaki drugi i drugačiji pristup ovom narodnom spacijalitetu je nasilje nad jelovnikom i etno-kulinarsko čišćenje...a klijenteli ''inkriminisanog'' porekla nijesu tuđa ni neka druga čišćenja. Provjereno, procesuirano, suđeno. Hag još traje.

0308kadmitekstNovinarski prekršaji: Drugi prekršaj je novinski. Novina može biti zavisna, nezavisna, unajmljena... Ova koja je bila vjesnik ''izbacivanja'' iz restorana pripada trećoj klasi. Pisanje i opis događaja pripadaju još nižoj kategoriji profesije. ''Očiglednost'' događaja obavljaju podsredstvom telefona što je nemoguća misija, ukoliko im sponzor (čitaj m.t..) nije ugradio skype na svaku crnogorsku kuću da preže i vide čudo neviđeno kao ovo u Njegušima.

Treći prekršaj? O jeziku profesije u V(ij)estima ni govora nema. Glagol izbačiti označava radnju, odnosno određenu aktivnost koja semantički podrazumijeva nasilje, pritisak pa i prinudu jer izbacivanje je volja onoga ko radnju vrši. Budući da takva radnja nije obavljena od strane domaćina, ''nepoželjni'' ne može nad sobom izvršiti radnju izbacivanja. Ovđe se radi o nasilju novine koja priželjkivanu radnju objavljuje kao činjenicu, podstrekavajući i izazivajući javnost na određenu vrstu javne i kojekakve odmazde. Navešću svoje davno objavljeno mišljenje u romanu ''Život u dva primjerka''o novinarima tog profila:''Novinar je pas tragač ako ima njuha. Ako nema, kuče poslušno! Može biti i obična ulična džukela koja njuši po glasinama...Džukelama je uvijek lakše. Na ulici su i vazda im neko nešto bači da prežive.''...tj. da lanu na koga ih pućnu! Ovi su napućikani.

0308suckobakovicČetvrti prekršaj: Novina je objavila fotografiju maloljetne đece sa majkom što predstavlja čin diskriminacije. Osobama tog uzrasta, čak i kad šetaju ulicom sa roditeljima koji su u žiži javnosti, u javnim glasilima mora biti neoštro prikazana lice. Na tu činjenicu nije reagovao ombudsman Šućko Baković ali se oglasio na dezinformaciju''savjesno''i nepropisno prije utvrđenih činjenica. Po strani to što roditelj i vjerski staratelj u restoranu hoće prvo da nahrane sebe a jelovnik maloljetne gladne đece im ne pada napamet...Ali, to pripada kategoriji roditeljskog i vjerskog humanizma. Glad od nacionalizmom je žešća od biološke gladi.

Prekršaji vlasti: Peti prekršaj je proizvela vlast. Naime: godinama,decenijama zapravo, uvezeni mitropolit Amfilohije bruči po Crnoj Gori sve crnogorsko, što nije srpske nacionalnosti i njihove vjeroispovijesti. Huli pljuje na oltar Crne Gore a stoluje pod njim uz blagoslov države. Razapinje njen entitet na ćuprijama, naziva joj narod skotom i nakotom, komunističkim kopiladima i ''čašćava'' ih kvalifikacijama koje nikad u povijesti Crne Gore nije izgovorio nijedan neprijatelj niti dozvolila nijedna vlast i uprava, liše ove.

0308kadijakurirU smislu navedenih kvalifikacija koje u svakom pravosuđu podliježu krivičnoj odgovornosti u crnogorskom su - tek prekršaj. Ni prekršajno, godinu dana, ne mogu da kriminogenog Amfilohija privedu na sud ali za jedan dan mogu da presude čovjeku Kadiji - bez suda. Grdno su grešni čim ih kleveta i glasine obavezuju na sankcije. Najbolji primjer transformacije laži u paralažu, koja se u CG prima kao istina, ovjerio je beogradski Kurir. U njemu je osvanuo naslov:''Crnogorska kretenčina isterao srpsku decu iz kafane.''

Kad se prvi plotun ispali u istinu onda laž zavodi strahovladu.

P.S. Na izlasku iz restorana Mila Kadije sa desne strane na najudarnijem mjestu uočio sam pult za suvenire. Na tom pultu najupadljiviji suveniri su bili, odjevni predmeti iz Sirogojna. Ako vlast na navedeni način postupa sa dezinformacijama onda je moguće da se i ona jednoga dana pojavi kao suvenir na pultu Crne Gore.

Komentari (95)
 • CUCA  - Bravo
  Svaka ti cast covjece kako si ovo napisa, svi su se uhvatili jedne izjave a Kadijina nista ne znaci odnosno niko ne obraca paznju.
 • Maja
  Za sve je kriv naslov u Vijestima. Tačka.
 • Baranin  - Refleksija Amfilohijevih (ne)djela!
  Do nas dopiru ozbiljne prijetnje iz Bara da, ukoliko dođe do rušenja crkve, to može izazvati rušenje neke od džamija, da ne kažemo krvoproliće na vjerskoj osnovi" naveo je srpski vladika Amfilohije (Radović) u pismu koje je juče donio na sastanak sa predsjednikom Vlade.
  http://www.pobjeda.co.me/citanje.php?datum=2011-01-19&id=199191
  RTCG:
  http://www.rtcg.me/vijesti/politika/aktuelno/37348-zajednicki-u-korist -svih.html
  BAR INFO:
  http://www.barinfo.co.me/arhiva_vijesti/18.01.2011.html
  Portal Analitika:
  http://www.portalanalitika.me/drutvo/vijesti/18118-amfilohije-ugroena- prava-s.
 • Gaga
  Samo si me podśetio u kakvom provizorijumu živimo. Imamo državu kojoj jedan nacionalistički fanatik i svešteno lice prijeti državi nasiljem. I to spaljivanjem vjerskih objekata druge konfesije. Samo još da donesu zakone po kojima su sveštenici SPC i nihova pastva izuzeti od zakona i zaštićeni kao rijetke vrste e bi CG pokazala kako ima maksimalnu toleranciju prema "srpskom pitanju". Samim time su nas Crnogorce stavili u red građana druge vrste. Priče kako Crnogorci imaju prednosti u zapošljavanju i slično je iluzija jer ti što se zapošljavaju i predstavljaju društvene elite, očigledno, drže do crnogorstva k'o do lanjskog snijega. Ono im služi samo za dobijanje sinekura. Inače, teško da bi se neko sprdao sa ovom državom na način kako to čini SPC, javnost Srbije i njene nazovielite. Može li neko zamisliti da mediji u CG objavljuju naslovnice kao mediji u Srbiji, a da Srbija oštro ne reaguje?!?!
 • Anonimus  - Ako će mo pravo
  Ako ćemo pravo sve je pola srpsko-pola crnogorsko,ako je hrana sa Njeguša posluga i kuvarica je iz Srbije,opet pola-pola :-)) sir je iz Srbije a serviraju ga na Njegušima:-)) ,pršuta iz Holandije što jeste suši se na Negušima :-)) ....zašto ovaj portal ne objavi autentične riječi vlasnika etno sela koje je izgovorio novinaru vijesti!Treba da prođe dvije godine pa da vlasnik prizna da je to uradio kao u slučaju Mugoše!
 • Miśut
  Mikailo, podbačio si, moglo je ovo mnogo bolje.
  Ali, i dalje mislim da M.Kadija nije podbačio, već je učinjeo nešto što bi svakoji Crnogorac mora učinjet - bačio je pod noge floskulu da gost vazda ima pravo, jer "pravo" da te neko vrijeđa u vlastitu kuću, ne treba dopuštit nikome, pa makar eura ne zaradio. Ako se vlast ponaša "gandijevski" (na svaki šamar poturi i drugi obraz), mi se moramo ponašat crnogorski - ako si doša vrijeđat, vrata su tamo!
  Dosta je bilo!
 • praunuk
  Dosta je bilo-to je lako reći, a šta možeš učinjeti?
  Trpljeti i istrajati, gandijevski - to nam je, izgleda, sudbina i jedina realna opcija.
  Ima, doduše jedna hipoteza: Kad bi Crna Gora, u ovim vremenima "oskudacije" imala dovoljno para da napuni bisage atova veljesrpstva u CG, šta misliš, koliko bi im vremena trebalo da postanu ortodoksni Crnogorci?
  Da, ali u tom slučaju i mene i tebe i Milja i ine, proglasili bi srpskim nacionalistima, zakivali bi nas za neke druge mostove, jer ne mrzimo dovoljno Srbe.
 • Pavlović
  A ko je u stvari taj gospodin Milo Kadija , da bi baš on bio ciljano meta SPC i žene sa petoro đece i jedne monahinje !? Zašto je baš "Kadmi" izabran za ovu zaveru !? I što gazda nije ispao šmeker pa sve prebacio na šegu i šalu i tako ih ispratio iz lokala !? A ako mu brat već živi u Novom Sadu , mogao je da ga okrene telefonom i pita kako se sprema ta famozna "Srpska cicvara" . Što jes , jes i ja pojma nemam kako se sprema cicvara .
 • Miśut
  Ti i inače nemaš pojma, pa ni ovo sad nije za čudo.
 • Pavlović
  Znaš šta nije za čudo - nije za čudo i da je sam iscenirao ovaj cirkus da bi dobio besplatnu reklamu . Sada je "Kadmi" poznat u vascijelom svijetu , a i ti si naučio što je Srpska cicvara .
 • Miśut
  Nepismeni etalon. Ništa nije začudo đe se vi uplekate. Volite lagat ("ko laže taj i krade"), petljat, podmetat, iNscenirat, denuncirat i sve te lijepe stvari koje ve tako uveseljavaju. Sumnji mjesta ne ostavljate.
  Iz cijele priče nije se dalo ništa naučit, sve je već viđeno i čuveno. Sve liše "srbske cicvare". Eto, rodila se na Njeguše prije neki dan. Jedino što niko ne zna što je to. No, nije ni bitno, samo nek je srbsko.
 • Anonimus
  pavlovicu ne poznajes Kadiju.....a kad bi tebe neko nacionalno uvrijedio ti bi sigurno odmah pozva brata u Hrvatsku, Bosnu,, Srbiju da mu se isplačeš, ma daj
 • Karsters
  Šta reći za zemlju u kojoj možeš da pozoveš na genocid većinskog naroda, zakucavanje istog na Vezirov most, a onda uživaš u slobodi i simpatijama Predsjednika :)

  Zamisli da neka istaknuta ličnost javno pozove na zakucavanje ''Srpskog vraga'' na Blažov most !

  Moramo, ipak, priznati da ne zaslužujemo ništa bolje od ovoga.
  Ne bi bilo fer da uživamo dostojanstvo isto kao i narodi koji ne dozovljavaju da im neko to gazi.
 • Mišo Vuković  - Ludilo moj Karsters
  Pripadaš opasnim ljudima koji bez stida mijenjaju činjenice.Nijesu ti Dukljani većinski narod,već mi Crnogorci.Nije Amfilohije,koga ja inače ne volim,zakucavao narod nego Dukljanina koji je po narodnom predanju bio oličenje zla.Takva sljedbenička i poslušnička svijest je uvijek bila hrana svakom zlu,a ti si ođe u službi odbrane jednog opasnog nacinalističkog događaja.Crnogorci koji su časni i nekupljeni će to osuditi,jer nam đedovi takvo ponašanje nijesu u amanet ostavili.
 • vlado  - svaka cast
  svaka cast na komentaru. U nasem drustvu se sve izvrce u korist onoga i necega cemu pojedinac pripada. Tako na slucaju o kome se govori mozemo odmah da prepoznamo ko igra za koju ekipu. Jedna matrica napada, druga brani Kadiju. A istina je nedje drugo, sumnjam da je izmedju.
 • Miśut
  Ti se očito u činjenice ne razumiješ. Ono što je reka Đavolov učenik odnosilo se upravo na Crnogorce, na sve one koji ne pristaju da ih u Srbe trpaju. Crnogorcima ne može reć da nijesu Crnogorci, ali pošto su po njemu Crnogorci Srbi to nije problem. Ali, za nas koji na to ne pristajemo smislio je naziv Dukljanin, kako bi nas razlikova od vas Crba.
  Što se tiče ovoga događaja, pridružio si se veljesrbskoj hajci na čoeka, a da pojma nemaš što se uistinu sbilo. Ja ga upravo radi toga branim. Ako se dokažu tvrdnje onijeh gospođa, lako ga je osudit. Dotle, ja ću vjerovat onome što on tvrdi i to ne samo što ste ga tako orkestrirano napali, već što su njegove tvrdnje logički održive, za razliku od onoga što zbore spomenute.
 • "Jednooki Džek "  - Andrić:Znaci pored puta...
  To je samo znak(pokazatelj) da ni jela a niti kužina -nije naša-crnogorska !
  Naravno, gošće kod Kadije su bile svjesne svojeg vlasništva-stečenog okupatorskim pretenzijama njihovog duhovnog-paramilitarnog-vođe !
  Zato, bog ovako i pošalje pojedine osobe(slučajeve) kako bi se uspavani Crnogorci otrijeznili i otvorili oči .nad kapom koja samo što što ih nije poklopila...

  Prođe priča sa kapelommm...
  Naiđe priča sa "cicvarom "...
  Slojedeće je :-na istu temu,tj.ispunjenje zacrtanog cilja...
 • Nebitno
  Ok, Milu Kadiji zatvorili konake jer nema dozvolu, aj dobro,. A ima li Amfilohije dozvolu za konake u Ostrugu, nedje procitah da uzima po PET eur , placa li npr./ porez, ima li dozvovlu od ministra Sekulovica__
 • CRNOGORAC CRNOGORAC
  Ovog covjeka su pojedini mediji proglasili jos i Srbomrscem i Fasistom.Crnogorci su izgleda najugrozeniji u Crnoj Gori jer vecina u vlasti daje podrsku okupatorskoj Karadjordjevica tvorevini iz 1918 SPC ekspozituri tzv mitropoliji CP i njenom politickom sefu Amfiju i kanonskom Ficu koji se utrkuju ko ce vise popljuvati po Crnogorskoj zastavi ,grbu,himni,jeziku CPC svemu Crnogorskom. Brane Crnogorski nacionalne interese tako sto doniraju,podrzavaju okupaciju i,uzurpaciju i sledbenike Nikolaja Velimirovica Svetosavskog ideologa Hitlerovog fana ciju ideologiju Amfilohije i Dzoma sa svojom bratijom po svaku cijenu zele i dalje nametnuti Crnoj Gori . Dvostruki arsini. Glavni nebeski arhitekta Radovic sa licencom demokrata nesmetano Rusi prekraja devastira lamira po Crnoj Gori .Da nije tako i da je pravna drzava ova gospoda bi odavno metlu vidjela a da je normalno SPC bi samo po pozivu CPC ili ka turisti u Crnogorske svjetinje bila.
 • Milićević Saša  - šovinizam
  Gospodine, ovo što ste napisali predstavlja klasičan primjer šovinizma. Tako, da , zajedno možete sa ovim Kadijom.
 • Miśut
  I, što je tu šovinizam? Nit jednom nije spomenuo Srbe, već samo i jedino Đavolovoga učenika i njegove sljedbenike iz vlasti.
 • milivoj
  Misut je mihailo.....majo sine sta ti je???
 • Polaznik
  Posto ste nas u ovom clanku informisali da Vijesti pisu po narudzbi svog navodnog "sponzora (čitaj m.t..)", mogli ste nas obavjestiti i o vasem i "sponzoru" ovog portala. Ovaj clanak svakako nezasluzuje paznju dalje od one koje dajemo zutoj stampi. I ako ste bila na licu mjesta niste nam ponudili ni jedan intervju ocevidaca ili objektivan pristup cinjenicama. Ostalo nam je samo da gurnemo vas clanak u virtualnu korpu za otpatke sa drugim clancima ove prirode. Posjetioci ovog portala ocekuju nepristrastan, argumentovan pristup vasih reportera. Ako to neznate, necete ili nesmjete uraditi onda nas barem obavjestite po cijoj narudzbi ovo pisete.
 • Ano Nymous
  Prostije je to no što se tebe čini. Ka da ne živiš u Crnu Goru? Na koga se ostrve (pro)srbski mediji, računaj da taj ima puno pravo i da služi samo ka žrtveno janje za napad na DRŽAVU! Više od toga ti ne treba. A, ako si skeptik, strpi se, vrijeme će ti pokazat.
 • stanko bubanja  - 7 CUDA,....... UVOZNA I DOMACA
  TO STO PISE BEOGRADSKI kurir, JE JEDNO ocekivano CUDO, A STO PISU NASI DOMACI KURIRI DRUGO CUDO.
  NASE DOMACE.
  MOZDA IM I NASA VLAST IDE NA RUKU, SA NJENOM DOMACOM
  POLITIKOM NA CELU SA PREDSJEDNIKON CRNE GORE.
  ZATO SU GOSP. MIHAILO NAVEDENIH SEDAM PREKRSAJA, ZAPRAVO ........ SEDAM CUDA CRNE GORE.
  DOKLE ?
 • Maja
  Fantastično. Potpisujem svaku riječ.
 • Lidija  - Razmisli svojom glavom
  Što ti je majo ovdje fantastično.Jesi li svjesna što potpisuješ.
 • Miśut
  Ne, čeka tebe da je osvijestiš.
 • Labud
  Svačiji kompleksi ostavljaju kao i ljigavac vidljive tragove pa nema nedumice o čemu se radi u ovom slučaju. Ovakve osude prije provjere-kratko amfilohiski rečeno-daju sliku da u upravnim organima države i pravoslavne crkve ima previše '...... .....' koji svoje komplekse liječi mržnjom prema 'komunističkom nakotu'.
 • Avid Cyclist
  Rijeci: cicvara, dzukela, cuprija nijesu "autenticne crnogorske" kako se ovdje tvrdi vec su autenticne srbijanske.
  Nikad nijesam cuo da u Moraci neko kaze za SMOCAN KACAMAK cicvara. NIti da u Podgorici iko zove Vezirov most cuprijom. U CG ako nije most onda moze da bude samo brvno. Kad ste culi da su se dva jarca srela na cupriji. NIkad.
  O dzukelama i dzukcima ne treba mnogo trositi rijeci. Srbijanske su koliko i sajkaca i opanci. Jedina rijec koja je kod njih popularnija ove dvije je "bre".
  Sve ostalo cime se ovaj clanak bavi je izvan mog domena rasudjivanja. My only comment could be: Oh well.
 • Miśut
  Cicvara nije srbska, već crnogorska, a čim je brkaš s kačamakom, onda i nemaš pojma o čemu pišeš. Cicvara se originalno sprema od šeničnoga brašna i skorupa. Džukela i ćuprija su turcizmi, te prema tome nijesu srbske riječi.
  "Domen" ti je, reklo bi se vrlo skučen.
 • Jole Drinjak,penzioner Prčanj  - Uvaženi gospodine....
  ...Mihailo..:Nekada je i s t i n a carevala.Danas caruju l a ž o v i! Zato nam se dešava da danas ne vidimo,da nam je poštenje lijek kojemu je davno istekao rok trajanja?!
 • Anti-lider  - Svaka čast Mihailo!
  Svetosavski sijači mržnje nijesu požnjeli koliko su posijali i očekivali, pa moraju nekako naknaditi manjak.

  Jedan prijedlog vlasniku lokala: na mjestu koje je vidljivo sa ulaza u lokal istaknite natpis: "Neprikladno obučene goste ne služimo!" i
  "Zabranjeno unositi vjerska obilježja u lokal !" Imate na to pravo.

  (Latinicom, ćirilicom i na engleskom) Pa da vidim sudiju koji će moći da vas kazni. Ulazak u lokal u vjerskoj uniformi jeste akt vjerske propagande!

  Pa onda slobodno izbačite svakog popa (hodžu) ili monaha napolje.
  Neka obuče civilno odijelo pa neka dođe.
  Srpski popovi (u Srbiji) mjere dužinu sukanja ženama na ulazu u crkve i nedozvoljavaju im ulazak u pantalonama (!), imate pravo i vi njima zabraniti da u lokal ulaze u njihovim uniformama.
 • Brđanin
  I a da je Kadija likvidirao sve njih,Mihailo Radoičić bi siguran sam našao opravdanje i za takav zločim i to bi pokrio odbranom Crne Gore i crnogorstva.Da li se iko sjeća da je ovaj čovjek nekada, negde makar i slučajno rekao nešto afirmativno kad su Srbi i Srbija u pitanju.Očekivati da nešto u ovom slučaju realno napiše je iluzija.Tipičan tekst u njegovom stilu.
 • Anonimus  - nauci ponesto
  Itekako je pisao i pricao afirmativno o Srbima . ali onim najuglednijim , najboljim, najcasnijim . Od Bogdana Bogdanovica , Vitomira Konstatinovica , Zivorada kovacevica , Vesne pesic , Milene Dravic , Dragana Djajica i mnogih drugih . To su bili i danas su ponos prave Srbije i ljudi sa kojima bi se i Crna gora ponosila ( kao sto se i ponosi ) Ali o cetnickoj bulumenti i intelektualnom i duhovnom polusvijetu koji je unistio Srbiju i postavio je na stub srame evropskih naroda svakako da nije mogao pisati afirmativno . S'pravom . !!
  A ti citaj malo vise , uci , pa ces saznati dosta o Srbima i srpskom narodu !!
 • boban
  a sto reci afirmativno i to da bude istina. Samo se malo preispitaj ili malo afirmativno sljegni do ledine pa se osvrni i vidji da ti stado nije poslo do Argentine.
 • cryy  - ?
  sta je poenta ovolike graje oko svega ovoga???
  coek je postupio kako je mislio da je ispravno, njegova stvar,
  sto se njemu mota po glavi samo on zna,
  al sad dizati ovoliku prasinu... cini mi se i izbori ce SAD...
  p.s. da sam ja vlasnik kakvog restorana ja bih izbacivao sve goste i srbe i crnogorce i rumune i belgijance mozda i litvance, ljudi dozovite se ne budite ......
 • kecaroš  - Nasljeđe pukovnika ...
  Pogledajte ko i kako je puno majki ,žena, djece ...zavio u crno, a da ne podliže nikakvoj odgovornosti :
  http://www.youtube.com/watch?v=jYQsdUtQLGI&feature=related
 • abu khabir muavija
  Bože dragi što se to događa sa mojom domovinom Spartom. Vladika Crnogorski Brdski i Skenderijski(tako glasi tvoja titula Mihailo),
  i imenjak mu Mihailo Radoičić iz mozga zalelekaše za jednim prostim tipom suočenim sa dvije žene i petoro đece i sudijom za prekršaje.Iz svakog izvještaja i zapisnika prosto vrišti prostaštvo ovog lika,te nikako nisu mogli doći do njegove potpune nevinosti istrašne agresije dvije žene i petoro makanje.Ovako slično vama rezonuju i hrvatski domoljubi,kao u odbrambenom ratu se ne može učiniti ratni zločin.Tako isto i kod nas ,pošto smo izloženi strašnoj presiji od srpskih nacionalističkih i klerofašističkih,a bogami i državnih,snaga naši primitivci se ne mogu ogriješiti o ništa što je srpsko.
 • Miśut
  Nije poenta u tome, već što su svi orkestrirano napali toga kavedžiju, a niko od njih ne zna što se zapravo dogodilo. I nijesu napali samo njega, već cijelu Crnu Goru i zalelekali su nad statusom Srba ođe. Da su mediji imali makar malo rezerve i sačekali nalaze nadležnijeh organa, sve bi se završilo bez buke.
 • Nero Wolf
  Sramno je što su jedne "nezavisne novine" u Crnoj Gori pokrenule harangu na čovjeka, pri čemu su ugrozile njegovu sigurnost i sigurnost njegove djece i unučadi zarad političkih interesa. Proglasili su ga srbomrscem a prećutali su da kod njega radi čak 6 Srba iz Srbije, i da čovjek sarađuje sa mnogim agencijama iz Srbije. Kako to ne mogu da u njegovom restoranu jedu Srbi, kad tamo rade Srbi, oni čak serviraju hranu? Da li se neko od njih svih ovih godina požalio na ovaj restoran i njegovog gazdu?
  Mogao je i trebao je Kadija da se ponese i profesionalnije i da ne ulazi u bespotrebnu raspravu sa nekim ženetinama, u ovom slučaju gostima restorana - na jedno je uvo trebalo da mu uđe, a na drugo izađe. Ali to svakako ne opravdava ove "nezavisne novine" što su napravile čovjeku - spremni su da gaze preko ljudi, da bi ostvarili svoje interese. Pih!
 • generacija 63  - PREDIZBORNA KAMPANJA
  Ovaj iskonstruisani događaj nije ništa drugo nego početak predizborne kampanje.Kad DPS raspiše izbore i po navici oće da pobijedi, prvi korak je da osiromaši narod (da može jeftinije da ih kupi) sledećim ptez je da objasni "jadnim malim Srbima kako ih svi mrze i da su ugroženi" i tu su izbori završeni.Neobrazovan narod doveden na rub egzictencije pokušava da zaštiti ono što ničim nije ugroženo.Indetitet, vjeru i naciju svim građanima u Crnoj Gori ugrožava jedino Srpska pravoslavna crkva na čelu sa Amfilohijem. U vrijeme koje slijedi do izbora siguran sam da će se ovakvi isfabrikovani događaji ponoviti, biće tu sigurno i Srpska pravoslavna crkva "napadnuta i ugrožena", pa se onda Srbi brane a Muslimani -Bošnjaci za svaki slučaj grupišu , Albanci isto tako... Epilog sve te priče raspolućena Crna Gora u kojoj nikom nije dobro ... Zadovoljna jedino vlast i nazovi opozicija oni su već napravili dva tabora i dijele kolač.
 • Anonimus
  Gospodin Radojičić ne prestaje da uveseljava svekoliko pučanstvo.
 • Čile P.  - novinarski bofl
  Očekivali smo da ovo komentariše neko dobro novinarsko pero kao Draško.Ali pojavio se sa novinarskim Mihailo.Kao što se prije par dana prosuo njegov imenjak iz CPC zako je i ovaj velji Crnogorac de facto stao iza nacionalističkog postupka.Tupim nožem pokušava da siječe onamo đe ne treba,a đe treba bogomi ne smije.Ali bar se javno deklarisao kojoj ideologiji pripada.Sekulinoj,nažalost.
 • Miśut
  Sekulina ideologija je nezavisna Crna Gora. A, ti žali koliko oćeš.
  Ono što svijema vama koji negativno pišete o ovome tekstu promiče, jest fakat da Radojičić nije "stao iza nacionalističkoga postupka", jer on smatra da toga "postupka" nije ni bilo, ili da makar nije dokazan. On je stao u odbranu Crne Gore, jer mediji koji napadaju ovoga čoeka ne propuštaju obtužnicu proširit na cijelu Crnu Goru. On smatra, a ima i puno pravo, da je ovi slučaj samo povod za sveobšti napad srbskijeh medija na našu državu. Neki bi rekli da napadaju samo vlast, ali to je za naivne. Oni napadaju ovu vlast, jer je ona izborila nezavisnost Crne Gore. Da su podržali status Crne Gore ka 397. srbske provincije, bili bi najbolja vlast na svijet koja veze nema s kriminalom, baš ka što to nećemo nigda pročitat za srbsku vlast.
 • Partizanska spomenica  - Živjela slobodna Crna Gora
  1941 godine na Cetinju su sljedbenici Sekule Drljevića dočekali italijanske okupatore,a Sekula je proglasom na radio Cetinju pozvao Crnogorce da prihvate italijane i da se suprostave svojoj braći koja su protiv okupacije.Dobio je odgovor 13.jula kada se digla slobodarska Crna Gora i udarila po tom fašističkom ideologu i njegovim okupatorskim prijateljima.Danas crna gora ima jedan slučaj u kojem je ispoljen šovinizam i nacizam.Mihailo Šok i Mihailo Miraš,baš kao tog 12.jula su u manjini i to brane.Ali,slobodoumna Crna Gora to odbacuje i osuđuje.Kako se istorija na malim slučajevima ponavlja.
 • Ana i Vesna  - Podrška
  Svaka čast.Pridružujemo se slobodoumnoj i zdravoj Crnoj Gori.
 • Miśut
  Slobodoumna, a plitkoumna Crna Gora. Drljević je postupio racionalno s pozicije ideje nezavisne Crne Gore. Talijanska okupacija se morala svršit relativno i lako i brzo, dok je srbska imala ambicije vječitoga trajanja. "Slobodarska Crna Gora" nije mnogo razmišljala, već je ka i u vrijeme Božićne pobune oružjem dočekala (nove) okupatore. Ali, tad ti "slobodari" nijesu mislili što će bit śutra. Tek su komunisti docnije uobličili novu državu i opredijelili mjesto Crne Gore. Pošto je sad Crna Gora slobodna i nezavisna, nikakve sličnosti nema s onijem što se sbivalo u vrijeme rata. Sigurno je u ovome slučaju "ispoljen šovinizam i nacionalizam", ali mi još uvijek ne znamo ko ga je to izpoljio. I tvoj jednostran pristup podpuno opravdava sadržinu ovoga teksta. Ođe odista jest riječ o napadu na Crnu Goru i narod crnogorski, za što je Kadija samo metafora.
 • Sanela
  Ima u ovoj priči jedan čovjek koji je osvijetlio obraz državi i njenim institucijama .To je Šućko Baković,koji je reagovao bez ikakve dileme,hrabro i profesionalno.Svaka čast Šućko.
 • DAVID  - Avidu na uvid
  AVIDE, OBNEVIDIO SI OD KAKO SI CYCLIST. CICVARA I SMOČANI KAČAMK SU RAZLIČITI SPECIJALITETI. KAČAMAKU SE DODAJE''SMOK'' SKORUP DA BI BIO UKUSNIJI I TO NA KRAJU VEĆ SPREMLJENOG JELA . A CICVARA SE VARI OD POČETKA SA SKORUPOM...MOJ AVIDE VIĐELO TE DOBRO AMFILOHIJEVO KAD NE VIDIŠ DALJE OD NJEGA...TI S NIM SMOČIŠ I GLEDAŠ GA IDEALNO.ZA TAKVE IDEALE GINU...REKA BI JEDAN NACIONALISTIČKI SRPSKI PJEVAČ. A ŠTO SE TIČE JEZIKA... POJMA NEMAŠ
 • Điđa
  Obrni okreni Milo Kadija je NAŠ ! Pozdrav
 • Petar
  Obrni okreni bruka je naša.
 • anika
  okreni obrni, čega se pametan stidi, budala se ponosi!!!
 • Miśut
  Viđu da su ođe neki PONOSNO napali čoeka, a da pojma nemaju što se sbilo tamo. Pisale novine? Pa, i jeste bu.a.e.
 • "boys"
  Kod Mila Kadije se traži mjesto više,...ajmo na kačamak ljudi, predhodno rezervišite...zajebite bilo čiju cicvaru pa i ovu jednu od mnogih "proizvedenu" od strane "pozitivnih" Vijesti...
 • GRBLJANIN  - ČUDO NE VIDJENO!
  "Neznanje je Car zla svakojega", kako bi reka Vladika Rade da je danas živ.
  Iz toga proističu sve gluposti, koje ova naša Vlast obavlja, pa i zatvaranje bungalova gospodina Kadije na Njegušima, a otvaranje i gradjenje nekakvih, nazovi vjerskih, čuda po cijeloj Crnoj Gori ne smeta nikome, kao da imaju sve regularno sredjeno.
  Gospodine Radojičiću, svaka Vam čast i ovom prilikom. Ovako se prave novinarski izvještaji - sa lica mjesta, a ne posredstvom Vehabija, pardon Amfilohijevih kaludjerica i "nezavisnih" media.
  Gospodin Kadija će i ovo preživjeti, vehabije budite bez brige.
 • duja  - uh
  Kakav kompleks od Srba.....
 • Scepan  - Bolesno
  Jedino sto je odvratnije od ovog pljuvackog teksta su komentari onih koji odobravaju besmislice napisane u njemu.
  Jadna je Crna Gora kad je podrzavaju ovi i ovakvi
 • Miśut
  Jadni su oni koji svoju državu ne podržavaju.
 • žiroskop
  Mene zanima je li Miljo idući do ovog etno sela, vidio temelje ili kakve pripremne radove za neko novo ''ljepše i pravednije'' etno selo, koje bi bilo ''propisno'' i zvanično otvoreno presijecanjem vrpce od strane predsjednika svih građana.
 • s/v  - MA DA SE OCE MALO POVUCI IZ JAVNOSTI
  Što kako i gdje,zašto, jeli pravo ili krivo kod nas ne*izostavno komentarišu i na sva zvona u janos se iznosi izjave crkvenih poglavara...
  Ma neka malo se pozabave svojim itekako raširenim problemima, ili kao fra**** uz božanski posao pomalo radi/e i za susjednu agenciju. Mislim službu!!!! Pa koliko ih ima na spisku ci/mi/bi -služba i sa kojim PSEUDONIMIMA!!!
  PA MOGAO BI NEKO I DA OBJAVI NA SVA ZVAONA,,,,, A!!!
  PRIMJER :
  OTAC *****/ REGION PRIMORJE ***L
  ILI SLIČNO????
  MA POMALO SE TREBAJU SMIRITI DA NE*POGRIJEŠE DJE U RAČUNICI!!!!
 • Charlie Sheen  - Sramota, ne a?
  Znaci mi ispadosmo ko sjeverno Americki Indijanci. Ugrozeni smo u sopstvenoj zemlji. Jos malo pa ce nas po kakvih rezervata spracat' (sto me ovo podsjeti na onog Karica iz BK tv).
  "Crnogorski nacionalaizam'' AHAHHAHAHAHAHHAHHA, dje ga je? Kamo srece da ga je bilo ikad! Nego cim Crnogorac osnovano udari po Srbinu - to jeeee cisti fasizam.
  A dok Amfilotije bikotuje po Cg to mu niko za zlo ne uzima?

  NEMA ODJE DRZAVE, sto je jedna velika tuzna istina.
 • Charlie Sheen  - I da dodam
  Da, zamolio bih ovaj portal da uradi intervju sa Gospodinom Luksicem, kako on vidi ovu stvar? Bas me zanima njegovo misljenje, ne kao zvanicnika drzave, nego kao njenog gradjanina i patriote i rodoljuba.
  Ako mi vec ispunite ovu molbu, pitajte ga i sta ce konacno da uradi po pitanju imovine SPC-a i one limene trafike na Rumiji.
  Hvala.
 • Milos  - Sramota i bruka
  Sramno je da radojicic pise ovak komentar, na nesto sto je ocevidno i nesto sto se nedesava prvi put, no to smo navikli od njega kao velikog crnogorskog sov...... koji se mnogo puta dokazao do sada sa njegovim komentarima.Brani nesto sto se odbraniti nemoze i tjesi sebi dusu i slicnima sebi.Cicvare ima i uvjek je bilo i na njegusima i okolini isto kao i na sjeveru, zato konstantacija da je nikada nije bilo na hjegusima nepije vodu.Takodje niko nije trazio crpsku cicvaru, a diskusija se tek otvorila posto ih je kadija krenuo istjerati vani.Svi na njeguse dobro znaju koje ta fu.... i nevidim sada razloga zasto treba odobravati neke kretenske postupke, svako treba da odgovara za svoje postupke.
 • Miśut
  Nešto što je očevidno? I ti si bio tamo? Kako se bu.a.e pale na pisanja SVOJIJEH medija. Obšta je stvar da ljudi čitaju novine koje pišu onako kako se njima sviđa. Tako da i bez čitanja prepoznajem veljesrbski rukopis.
 • kljajo  - lako je
  zlo posijano u biti monahinje, koja trazi srpsku cicvaru i kaze sve je pola srpsko pola crnogorsko, to je kljucni problem koji mucenici zadojeni i optereceni "srpstvom" ne mogu da vide!!! a tako je jednostavno, samo bi trebalo da se osvrnu oko sebe, i vide ljude koji nijesu srbi, koji si crnogorci, hrvati...., koji im zele dobro i zivot u ljubavi na istom prostoru, ma kako se zvao!
 • Petar I Petrovic  - Pravda za Kadiju!!!
  PRAVDA ZA KADIJU !!!
 • Jovo
  Tačno.U Spuž.
 • cg1
  mihailo je dobro reagovao. primijetio je prave stvari i postavio prava pitanja. ipak, otkud bass sada turisticcka inspekcija kod mila kadije, zassto je monahinja "molila" V(ij)esti da ne objavljuju nissta o "incidentu" u kadmiju, s kojim motivom taj list stvalja informaciju o tome na prvu stranicu(sve i da je sve tako bilo), smiju li jadi crnogorci u crnoj gori iissta progovoriti o sebi, zassto ovdje malo ko, ili niko, ne smije da kazze da govori crnogorskim jezikom, a srbi (koji su, navodno, ugrozzeni, na sva usta govore o srpskom jeziku) , nego, u najboljem sluccaju, kazzu "nas jezik". CCak i dps funkcioneri, a Ustav CG, tobozze, garantuje crnogorski kao sluzzbeni jezik. kadija , naravno, mogao je drugaccije da postupi, ali ja mu vjerujem da je ona rajkovich trazzila "srpsku cicvaru", na ssto se ccovjeku, vjerovatno, smrklo, i bilo je ssta je bilo... Treba occekivati ovakve "incidente" , a jedna od njihovih g...
 • milos  - Srpska cicvara
  pa sta ako je trazila srpsku cicvaru, ako u kafani u srbiji trazis francuski hleb ili tursku kafu gazda treba da te istera napolje jer ovo nije Turska niti Francuska. Nije to jedini slucaj tamo, koliko ja imam informacije ima ih puno, njih niko ne pominje.

  Ovde svi zaboravljaju cinjenicu da smo svi isti narod, iste vere, istog porekla. Jedino ako umedjuvremenu sa marsa nije pao neki marsovac koji je tamo promenio poreklo naroda.
  Zoboravili su i cinjenicu kad se ratovalo na Kosovu nije bilo brace Crnogoraca nigde.
  Zaboravili su da je Crna gora priznala nezavisnost Kosova.

  Da li je ikada neko cuo da se u Srbiji desio slican incident.
 • Miśut
  Činjenica je da mi NIJESMO isti narod, ni istoga "porekla". Upravo Kosovo to potvrđuje. Znači, nijesmo imali što zaboravit.
  A, "koliko ja imam informacije", i ovi "slučaj" je izmišljen, baš ka i oni što ih ti podmećeš.
 • Pavlović  - ima li života na Marsu
  Konačno si bar jednom u pravu !!! Ja i ti nemamo isto porijeklo . Moje "poreklo" je Crnogorsko , a tvoje porijeklo ni ti sam ne znaš . Vjerovatno su u pitanju neke Dukljanske amebe ili bakterije .
 • petar cetinje  - petar cetinje
  vjerovao sam do dugo da je drasko kao odgovorni urednik ovog portala ozbiljan covjek ...prevario sam se i krivica je moja ....pravdati sovinisticki gest i samozvanog patriota i rodoljuba koji ne uplacuje porez niti je cak prijavio bungalove ...to po nijednim mjerilima ne moze bit rodoljub...sli ssad i je jasno portal je i stvoren samo radi sirenja mrznje prema srbima i radi sto dubljih podjela...
  znam da ovo vjerovatnoncete objaviti ali eto hvala vam i od men dosta sto se tice preglednaj ovog portala ....pa nek se 'rodoljubi' sami sa sobom raspricaju samo da im ne padne tenda ka onomad ...
 • Dijaspora
  Ti si sa Cetinja ka sto sam ja iz Spanije, na Cetinje zive ljudi za to ti ne mozes biti od tuda. A brkas li brkas mislio si e Drasko nece objavit tvoje lajanje takva ti je svaka tvoja istina. Obraza ti jesili iz Lijeve Rijeke ili iz Ivangrada.
 • podgoricanin
  kako su to vjernici spc iz crne gore ugrozeni kao sto kazu pored toliko lazne stampe iz crne gore i srbije sad se vidi kad jedan crnogorac bude osudjen opo kratkom postupku bez prava odbrane,nego imao bih jedan predlog za crnogorce koji vjeruju u crnogorsku pravoslavnu crkvu da i oni oforme jednu nevladinu organizaciju koja bi stitila njihove interese kad to ne mogu crnogorske institucije
 • Demokrata  - Etika čojstva
  Uredništvo portala Analitika moralo je obavezno da uradi nešto što je uobičajeno u medijima.Da stavi naznaku da je ovo lični stav autora i da on ne odražava uređivačku politiku.Ako to ne uradite ostaćete obilježeni za zastupanje mračne ideologije.Ovako ste markirani kao portal blizak vlastima,što ja poštujem,ali sa ovakvi epitetom uništićete sami sebe.Zato draško Đuranović mora da odbrani antifašistički dignitet naše domovine i da sviđalo se to kome ili ne osudi ovaj šovinizam,kao što to radite i sa srpskim,albanskim i muslimanskim.Znam da je teško,ali je to pitanje novinarske časti.
 • Ksenija
  Sjajan komentar.Draško javi se.Ovdje,na ovim komentarima se vidi sukob dvije Crne Gore.Jedne primitivne,neznavene i nacionalistički nabildovane; i druge evropske ,civilizovane i antifašističke.
 • Anonimus
  Zbog pisanja u Vijestima jedan je covjek svjesno sletio kolima u kanjon Morace i poginuo . Jednom su mjesecima crtali metu dok nije ubijen u Budvi . Sada to isto rade i njgovom bratu . Pa i Milu Kadiji rade isto sa svojim komentarima i naslovnicama . I sve u dosluhu sa B92 , RTS i srpskim sluzbama , a sa ciljem da skinu sa vlasti Mila Djukanovica i sacuvaju novac koji su pokrali . E sad mi objasnite zasto brat potpredsjednika DPS moze da bude procesuiran i osudje a vlasnici Vijesti ne mogu zbog svih nedjela koje su ucinili . Kako ljudskih ( tj, neljudskih) tako i profesionalnih tj . neprofesionalnih .
  Hoce li drzava vise pokrenuti slucaj Vijest i kradje preko berze i kradja u CKB ?????
  A ostaviti Mila Kadiju i nekolika bungalova na miru .
 • Anonimus  - peti
  Mali je ovaj papir da prenese moj dnevnik uvrijeda sto sam se usudila da
  u sredini u kojoj zivim,kazem da sam Crnogorka.A zivim u Crnoj Gori.
  Ovdje sam prvi put i dozivljela da slusam teorije o istom narodu i da mi
  plemena po rodu i domu svrstavaju tamo dje oni oce.Svi mi ,vjerovatno,
  imamo neki prag tolerancije,pa ili nekoga sasjeces i okrenes glavu,ili
  brzopleto reagujes i eto stete.Jos kada postoje takozvani novinari,ciji
  su telefoni na izvolte za takozvanu slobodu medija,tj.za dobro pljuvanje po crnogorskom turizmu,onda svaka avetinja moze da dobije prostora,
  vazno je da se cita i da beogradski mediji prenose.Danas sam bar dva
  puta cula pozvacu redakciju tih vajnih novina oni ce o tome i tome sve
  objaviti.Jedva cekaju.Molim redakciju Portala Analitika, da nam nadalje
  pise, o lijepim i gostoljubivim predjelima nase zemlje.Vjerovatno se ima o cemu pisati.

 • Anonimus
  http://www.youtube.com/watch?v=a8oHLze6TQA
 • Marko ll  - Kadija
  Nasto se palite svi Vi sa portala Analitika . Ima li iko od Vas da moze ustvrditi da g Amfilohije nikad nikakvu uvredu nije odaslao ovdje u Crnoj Gori i to ne jednoj osobi no kolektivno, narodu ,narocito 90 tih ???
  Sva prica je u servilnosti vlasti da Kadiji otkine glavu zbog kafanskog izgreda koji se svakodnevno desavaju po Crnoj Gori i svim kafanama i restoranima dje se moze popiti i dje nema ko da te zastiti . I ubijaju se po kafanama . No to nije problem ,crnogorski dio populacije je uvrijedjen kako su vlasti brzo reagovale zbog monahinje SPC na njeno sikaniranje ,a sto nas celnici te iste crkve sikaniraju evo 20 godina nikome nista . Tu je problem i neravnopravnost koji teze pada nego izgred vlasnika koji se osjetio isprovociranim i napao VIJESTI a ne monahinju pa platio zbog toga .VIJESTI su snagu pokazali ovdje ,tako i treba !
 • Zarko
  E moj Radojicicu, brke nosis a tako zboris. Sacuvaj me Boze takvijeh Crnogoraca. Znas ti dobro da je u Crny Goru, ZENA, MAJKA, bile insitucija. Ko je smio poniziti neciju majku? Za tako nesto se glava davala bez sekunde razmisljanja! A ti mi cicvarama, poparama i kacamacima, popovima, tricama i kucinama mazes oci i rusis instituciju, rusis Crnu Goru i njene moralne tekovine. Znas li ti da je neko moju majku tako ponizio bilo bi ja ili on! A on kunem ti se. Strva mu se ne bi znalo. A zna to Kadija dobro, no je vidio nejac pa se okurazio. Ljudski je pogrijesiti ali ljudi nadju nacina da isprave grersku. No malo je ljudi a dice se crnogorstvom.
  A ti ga branis...
 • okraZ
  Pa što su Zarko-vjekovima toj tvojoj pripadnosti majke padale da se glave očuvaju?
 • Pavlović  - svi imaju imena
  Ovdje se namerno prećutkuje jedna sitnica , a to je ime monahinje ! Monahinja se zove imenom i prezimenom : Evgenija Đuković . A zašto je to bitno - bitno je jer u čitavom incidentu nema ni jednog učesnika iz Srbije !!! Sve su Crnogorci i Crnogorke - znači Crnogorska ujdurma , pa zato prestanite da koristite skraćenicu SPC , nego koristite naziv Mitropolija !!!
 • Miśut
  Džabe žongeraj. Ta gospođa je službenik SPC, Srbkinja, a da li je s Marsa ili s Venere, nevažno je, jednako ka i to na koje ime se odaziva spomenuta filijala SPC.
 • vlada  - blago onom
  Blago onom ko mlad poludi cio vijek mu prodje u veselju"
 • CUCA  - Snimak
  Pogledajte snimak na YT, kako joj svekar prica i zamuckuje vidi se da je prica nesigurna, sad kad su se ufatili neka igraju, mozda su dobili pare za ovo. I niko ne pita koje finansirao to putovanje po CG sa Dzipom SPC-e itd, itd...
 • vlada  - evo ja
  Ja sam finansirao kako ti .... kazes sve to. Vazda neka teorija zavere>covek je sovinista mrzi Srbe kao ti i nadam se manji deo - broj takozvanih crnogoraca.
 • Gaga
  Prevelika je ljubav prema Crnogorcima koja izvire iz svake tvoje riječi!!!! Problem je, prijatelju moj, što Crnogorci ne idu po Srbiji i traže crnogorsku cicvaru, ne svojataju njenu istoriju, umjetnike, ne negiraju srpsku naciju, nijesu instalirali svoju Crkvu koja naziva Srbe đavoljim nakotom .... mogu do śutra nabrajat'. Mičite šape od CG i nijednog Crnogorca neće biti briga ni za Srbiju ni za vas. Što više nasrćete više ćete dobiti reakcije. Pa zovite je i mržnjom. Nađi mi nekoga kome će non stop remetiti mir u tvom stanu, pokušavati da njegovj stan preuzme kao svoj, uz stalne provokacije sa tim predznakom, i da ga taj voli ili da ga smatra prijateljem. O bratsvu da ne pričamo. Vi ste ti koji ste CG proglasili "srpskom" i koji svaku borbu protiv - proglašavate mržnjom. Kad shvatite da je CG crnogorska i počnete je poštovati kao takvu, nestaće i svi nesporazumi. Ne preko noći, ali nestaće.
 • NEUTRALA  - Vijesti-pljuvaonica
  Ovo je još jedan dokaza da Vijesti svakodnevno pomjeraju granice prema dnu. Nikome ovaj nesrećni "demokratski" zakon o Javnom informisanju nije pao dobro kao ovoj novini. Jedva su čekali ! Njihova rubrika Kultura , subotom,se više ne može čitati a ne šta ostalo.
 • rade  - Guca
  Kadija podji u Gucu da vidis kako se sprema cicvara i sto je gostoprimstvo mozes i u crnogorsku nosnju, vjerujem da ce ti onda biti zao sto si ucinio, povedi i Radojicica.
 • Anonimus
  Ko što 'ona o moralu'.
 • Anonimus  - milivoj
  Da trebalo je ombudsmana pozvati da zastiti ovog "ugostitelja". Mnogo mrznje, nepotrebne, sulude, i samo citanje teksta gdje se u jednom trenutku zrtve ovog nemilog dogadjaja pretvaraju u demone koje ne brinu za svoju djecu mnogo govori o autoru teksta. Ali ozbiljno predalzem da se ova kolumna ukine. Koliko god da zabavlja i podsjeca na suludu atmosferu novinarskog pisanja u periodu u poslednjih 20 godina sa posebnim finalom u pred-referendumskom periodu, mislim da je ovo proslost i da treba da se okrenemo nekim novim temama i napretku a ovaj autor za to ocigledno nije kadar.
 • Duka
  Što bi ovom Šoku? A djelova mi je nekad, ka ozbiljan čovjek.
 • Novak Katunjanin  - Šok za zdrav razum
  Pametni Mihailo, kad silaziš iz svog sela i vidiš manastir Ostrog da si se samo jednom u životu prekrstio nebi sablaznio svakog poštenog i vjerujućeg CRNOGORCA.
  Mitroplija Crnogorsko Primorska SA SVETINJAMA OSROG, DAJBABE, CETINJSKI MANASTIR, PIPERI, ŽDREBAONIK, MORAĆA. PIVA i sa drugim svetinjama to je VJEČNA CRNEA GORA, to je naš korijen i naša vječnost. Svaka ti kapa lijepo stoji pohvaliće te Olbrajtova.
  Dva rođena brata jedan kaže ja sam crnogorac a drugi ja sam srbin.Cilj je da se narod podijeli i posvađa i ti imaš prostora za šok tretman.
  Kako smo krenuli nestaćemo i jedni i drugi.
  Mitropolit Amfilohije u Crnoj Gori za dvije decenije obnovio je i sagradio oko 600 hramova, i to nije dovoljno ili treba srušiti..
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner
Baner
Baner

Pretraga

Cloudy

14°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
12°C / 19°C

Partly cloudy
12°C / 22°C

Rain
12°C / 17°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.